Türkiye-nin-En-İyi-8-Dalış-Bölgesi - Dalış Elbisesi Market

Türkiye’nin En İyi 8 Dalış Bölgesi

Türkiye’nin En İyi 8 Dalış Bölgesi

Dalış tutkunları toplanın! Henüz dalış yapmamış olup, şu an için su altı dünyasıyla uzaktan uzağa aşk yaşamakla yetinenler, siz de gelin. Uzmanlara göre anne karnındaki huzuru hissedebileceğimiz tek yer su altı dünyasıymış. Ege ve Akdeniz’de ‘huzura dalış’ yapabileceğin o kadar çok yer var ki! Derin maviliklere iflah olmaz bir sevgiyle bağlı olanlar için Türkiye’de dalış yapılabilecek en iyi 8 bölgeyi sıraladık, çünkü Türkiye bu konuda tam bir cennet!

1. Hatay / Samandağ / Kel Dağı

Türkiyenin En İYi Dalış Noktası 1. Hatay Samandağ

Dalış yaparak su altının gizemlerini keşfe çıkmak tarifi mümkün olmayan bir heyecan; buna bir de denizin altından Kel Dağı’nın içine girmeyi eklersek tadına doyum olmaz. Hatay’ın Samandağ ilçesi adı çok duyulmamış olsa da yalnızca Türkiye’nin değil Doğu Akdeniz’in Kızıldeniz’i olarak biliniyor.

1736 metre yüksekliğinde aktif olmayan bir volkanik dağ olan Kel Dağı, peribacalarını andıran görüntüsüyle dikkat çekiyor. Deniz seviyesinin 20 metre altına dalarak giriş yapılabilen mağara, en az 3 yıldız dalıcılar ve eğitmen dalıcılar için uygun ve yaz kış dalış yapmaya elverişli bir bölge. Dikit, sarkıt ve sütunların büyüleyici manzarası eşliğinde yüzerken, vatoz tarlalarını, mağara karideslerini, müren, kardinal ve gölge balıkları gibi çok çeşitli su altı canlılarını da görebilirsin.

Profesyonel dalgıçların su altı zenginliği açısından Türkiye’nin en önemli yerlerinden biri olan Samandağ’da dalış yapma deneyimini mutlaka yaşaması gerekiyor.

2. Çanakkale / Saros / Lundy Batığı

2. Çanakkale / Saros / Lundy Batığı

Türkiye’nin en önemli dalış noktalarından Çanakkale Boğazı ve Saros Körfezi, bir kısmı 1. Dünya Savaşı’nda bir kısmı da kazalar nedeniyle gerçekleşen onlarca batığa ev sahipliği yapıyor. Şimdiye kadar hiç batık deneyimin olmadıysa başlangıç için Lundy Batığı güzel bir seçenek olabilir.

Batıkların bazıları çeşitli çevresel etkiler ve şiddetli akıntılar nedeniyle tahrip olmuş. Lundy ise kendini korumayı başarmış 1908 yapımı 188 tonluk bir batık. Çevresinde çeşitli cephaneler görebileceğin batık için 28 metre dalmanız gerekiyor. Büyüleyici fotoğraflar yakalamana olanak tanıyan Lundy Batığı, zaman içinde pek çok canlının yuvası olmuş.

3. İzmir / Karaburun / 9 Eylül ve Alaybey Batığı

İzmir / Karaburun / 9 Eylül ve Alaybey Batığı

İzmir sularında yaklaşık 40 yıl boyunca hizmet veren emektar yolcu vapurları 9 Eylül ve Alaybey, su altında hizmet vermeye devam ediyor. Yapay Resif ve Turizm Amaçlı Batık Projesi kapsamında İzmir Karaburun’da batırılan vapurlar birçok canlıya yuva olmasının yanında dünyanın dört bir yanındaki dalış meraklılarının da ilgi odağı konumunda.

4. İstanbul / Sivriada

İstanbul / Sivriada

“İstanbul’da dalış yeri var mı?” sorularına Sivriada diye cevap veriyoruz ve ekliyoruz: burada akıntı fazla olmadığı için birbirinden güze fotoğraflar çekebilirsin! Marmara Denizi’nde dalış yapılabildiğini daha önce duymayan çok kişi olduğuna da eminiz. Maalesef kirlilikten dolayı azalan canlı yapısı nedeniyle pek çok dalgıç tarafından tercih edilmeyebilir; fakat Sivriada akıntının düşük olması, İstanbul’a yakınlığı ve yıllık dalış sayısı ile Türkiye’nin en popüler dalış bölgeleri arasında bulunuyor.

5. Fethiye / Akvaryum Koyu

5. Fethiye / Akvaryum Koyu

Fethiye’nin en az su üstü kadar güzel olan su altı dünyasını keşfe çıkmaya ne dersin? Akvaryum Koyu’nun el değmemiş güzellikleri son yıllarda koruma altına alınmış olup, tüm sene boyunca dünyanın dört bir yanından gelen dalış meraklılarına ev sahipliği yapıyor. Ahtapot, kum balığı, denizatı, müren gibi pek çok canlının bulunduğu büyüleyici bir akvaryumda unutulmaz bir yüzme deneyimi yaşayabilirsin.

6. Çeşme / Fener Adası

6. Çeşme / Fener Adası

Deniz altının sahip olduğu tüm güzelliklere bir de Çeşme’den göz atmak istersen, Ildırı Köyü’nden başlayıp Fener Adası’na uzanan keyifli bir dalış serüvenine ortak olabilirsin. Metrelerce derinlikteki fok mağaraları ve mercanlar ile renkli bir atmosfer sunan Fener Adası, Türkiye’de dalış için en uygun bölgelerden biri.

7. Bodrum / Delikli Mağara

7. Bodrum / Delikli Mağara

Hem başlangıç seviyesindekiler hem de tecrübeli dalıcılar için uygun olan Delikli Mağara, 15 metre derinlikte bulunuyor. Geniş girişli mağaraya ulaştığında mor ve sarı renkli oluşumlar karşısında büyüleneceksin.

8. Ayvalık / İlyosta

İstanbul’a yakın dalış noktaları arasında sayılan Ayvalık’ta su altı fotoğrafçılarının en sevdiği yerlerden birine geldi sıra: İlyosta. Ayvalık’ın en popüler dalış yerleri arasında bulunan Melina’nın yanı sıra İlyosta bu konuda bir cevher konumunda.

Hem yeni başlayanlar hem de ileri seviyedeki dalgıçlar için ideal olan Büyük İlyosta, birçok balık türünün yanında balık, böcek, müren ve deniz tavşanı gibi canlılara ev sahipliği yapıyor.

Her ne kadar bu noktalar Türkiye'deki en iyi dalış bölgelerini temsil etseler de, dalış rotanızı seçerken yerel dalış merkezleri ile iletişime geçmek ve güncel bilgiler almak önemlidir. Ayrıca, dalış yapmadan önce eğitim almış olmak ve güvenli dalış prosedürlerine uymak da kritik öneme sahiptir.

Tavsiyemiz, Dalış rotalarına gitmeden önce Tüple Dalış yani Scuba Dalış için Scuba Dalış Elbiselerimizi ve Aksesuarlarını Mutlaka İnceleyin. 

Free-Sub Scuba Dalış Elbiseleri ve Aksesuarları

Bloga dön

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

İlginizi Çekebilir