Açık Hücre (Opencell) Nedir ? ve Neden Scuba'da (Tüplü Dalış'ta) kullanılmaz? Dalış Elbisesi Market

Açık Hücre Opencell Nedir ? ve Neden Scuba'da (Tüplü Dalış'ta) kullanılmaz?

Açık Hücre Opencell Nedir ? 

Bir tarafı fabrikadan çıktığı gibi kalan, sadece dış yüzeyi işlem gören elbiselerdir.

  • Açık Hücre/Jarse
  • Açık Hücre/Likra
  • Açık Hücre/Smooth
  • Açık Hücre/Mesh

Kombinasyonlarında bulabilirsiniz.

Açık Hücre/Jarse, Açık Hücre/Likra

Daha çok serbest dalış ve avcılıkta kullanılan bu modeller tek tarafı kaplı olduğu için elastikiyeti daha yüksektir. Buna bağlı olarak daha rahat hareket etmeye olanak sağlar.

İç kısmı vücuda çok iyi tutunduğundan çok az su alır ve ısıl koruması daha yüksektir. Bu yüzden de suda uzun zaman geçirmenize imkan tanır.

Kuru giymek hemen hemen imkansızdır. Yazın suda rahatça giyinilebilir. En rahat şekli ise bebe şampuanını sulandırıp elbise içini kaygan hale getirmektir.


Açık Hücre/Smooth

Dışı pürüzsüz olduğundan serbest dalışlarda veya derin su avlarında kullanılır. Dışında herhangi bir kaplamanın olmaması sayesinde su tutmaz.

Özellikle gün içinde farklı yerlerde dalış yapacaksanız bot veya tekne üzerinde bir yerden diğerine giderken vuran rüzgardan etkilenmez, buna bağlı olarak da üşümezsiniz.


Açık Hücre/Mesh

Smooth elbiseyle aynı kategoride değerlendirilebilir fakat smooth yüzey çarpmalara veya zorlanmalara mesh skine göre daha az dayanıklıdır. Çok derinle veya performansla işi olmayan daha çok kayaları seven dalıcılar tarafından tercih edilir. Bot veya tekne seyahatlerinde smooth ile aynı özelliği gösterir ve üşütmez.

Açık hücre neden Tüple Dalış yani Scuba da kullanılmaz?

Açık hücre elbiseleri Scuba da kullanmak elbisenin ömrünü 5 kat kısaltır. Serbest dalışta dip süresi Scuba ile kıyaslandığında oldukça kısadır.

Elbise her iniş çıkışta basınca maruz kalarak önce incelip sonra eski kalınlığına geri döner.

Scuba da açık hücre elbise kullanıldığında kabarcıklar basınç sebebiyle iyice birbirine yaklaşarak patlar ve birleşir. Elbise incelir ve ısıl korumayı sağlayan kabarcıklar da kaybolduğu için sadece dış etkilerden koruyan tropik bir elbise modeli haline gelir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Açık Hücre tipi genelde, Zıpkıncı yani Zıpkınla balık avı için üretilen avcı dalış elbisesi, serbest dalış elbisesi gibi suda uzun süre ısı yalıtımı sağlayan kıyafet te  kullanılır. iç yapısı korumasız olduğu için, hassas ve narindir. Giyilirken ve çıkarılırken çok dikkat edilmesi gerekir. Dikkatli ve hassas davranılmaz ise iç yüzeyinde tırnak batması diye tabir edilen yırtıklar oluşabilir.

Kuru giyilmesi çok zordur, Islatarak giyilmesi veya şampuanlı su gibi kayganlaştırıcı sıvı ile giyilmesi tavsiye edilir. 

Açık Hücre yani Opencell Dalış Kıyafet Modellerimize Buraya tıklayarak Ulaşabilirsiniz.

Bloga dön

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

İlginizi Çekebilir