Dalış Elbisesi Kaç mm Olmalıdır? Dalış Elbisesi Market

Dalış Elbisesi Kaç mm Olmalıdır?

Dalış Elbisesi Kalınlığı Kaç mm Olmalıdır?

Dalış elbisesi, çeşitli kalınlıklarda üretilmekte ve satışa sunulmaktadır. Dalış Elbisesi kalınlığı, dalış yapılacak dalış bölgesinin su sıcaklığına bağlı olarak seçilmelidir. Islak dalış elbisesi çeşitlerinde, en popüler modeller, genellikle 2mm, 3mm, 5mm, 7mm ve 9mm kalınlığa sahiptir. Konforlu ve Güvenli dalış için doğru elbise kalınlığı önemlidir.

Dalış elbisesi kalınlığı, suyun derinliğine bağlı olarak değişmektedir. Derine indikçe sıcaklık düşeceğinden hareket alanınız ve korunmanız önem taşıyacağından derin veya soğuk sularda 7mm veya 9mm kalınlığı kullanılmalıyken daha sıcak veya sığ sularda 3mm ve 5mm kalınlığı arası tercih edilir.

Zıpkınla Balık Avı Dalış Elbisesi

Dalış elbiseleri su sıcaklığına bağlı olarak çeşitli kalınlıklarda üretilir. Islak dalış elbiselerinde en popüler modeller genellikle 3mm, 5mm, 7mm ve 9mm kalınlığa sahiptir.

Kıyafet ne kadar ince ise, sahip olacağınız hareket esnekliği o kadar fazla ancak ısı koruması daha az olacaktır. Daha kalın dalış elbiseleri daha dayanıklı, ısı yalıtımı daha yüksek, ancak esnekliği daha azdır.

Kalınlık seçimi genellikle su sıcaklığı ile yakından ilişkilidir. Dalış performansınız sırasında hareket kabiliyetinden çok vücut ısınız sizin için önemliyse, kalın elbise modellerini tercih edebilirsiniz.

Sörf Yüzme Elbisesi

3 mm'lik takımlar genellikle sıcak ve tropik sular için idealdir. 20 °C'nin üzerindeki sularda 3 mm'lik bir elbise tercih edebilir, üşümemek için kısa elbise yerine tam boy elbiseleri tercih edebilirsiniz.

Shorty Wetsuit Dalış Elbisesi

10 ila 20 ° C civarındaki sularda 5 mm kalınlığa sahip kıyafetler çok yönlü kullanıma olanak tanır. Tercih ettiğiniz kıyafetin kalitesine bağlı olarak yaklaşık 10 °C'ye kadar koruma sağlayabilir.

Scuba Dalış Elbisesi

10 ° C'ye yaklaştıkça 7 mm'lik dalış elbiselerini tercih edebilirsiniz. 10 °C ve altındaki soğuk sularda sıcak kalmak için 7 mm veya 9mm dalış elbiselerini tercih edebilirsiniz.

Extra ısı izolasyonu sağlamak için Dalış Elbisesi nin içerisinde dalış yeleği yani iç yelek te giyebilirsiniz. böylelikle bedenin ciğer, böbrek gibi hassas bölgeleri extra koruma sağlayabilirsiniz.

Dalış Yeleği İç Yelek

  

Soğuk sulara dalarken içlik giymek istemiyorsanız, yarı kuru en iyi seçenek olabilir.

Kafa, Ayak ve El bölgenizin ısı izolasyonu için ise yine çeşitli kalınlıklarda üretilmiş, Dalış Başlığı, Dalış Çorabı (Patik) ve Dalış Eldiveni kullanabilirsiniz. 
Çeşitli Kalınlıklarda Üretilmiş Olan Dalış Elbisesi Modellerine Aşağıdaki Linklere Tıklayarak Ulaşabilirsiniz.
Su Altı Zıpkınla Balık Avı Dalış Elbisesi için
3mm Zıpkınla Balık Avı Dalış Elbisesi
5mm Zıpkınla Balık Avı Dalış Elbisesi
7mm Zıpkınla Balık Avı Dalış Elbisesi
9mm Zıpkınla Balık Avı Dalış Elbisesi

Tüple Dalış Elbisesi Scuba Dalış Elbisesi İçin
5mm Scuba Dalış Elbisesi
7mm Scuba Dalış Elbisesi
9mm Scuba Dalış Elbisesi
Çocuk Scuba Dalış Elbisesi

Sörf, Yüzme, Yelken, Rafting gibi Su Üstü ve Su Altı Sporları için wetsuit
1.5mm Sörf Elbisesi
2mm Sörf Elbisesi
3mm Sörf Elbisesi
Çocuk Sörf Elbisesi

Shorty Wetsuit, Havuz, Deniz Yüzme ve  Snorkeling
Kadın Shorty Wetsuit
Erkek Shorty Wetsuit
Çocuk Shorty Wetsuit

Dalış Elbisesi Aksesuarları
3mm Dalış Yeleği, İç Yelek
5mm Dalış Yeleği, İç Yelek
3mm Dalış Eldiveni
3mm Dalış Çorabı, Patik
5mm Dalış Çorabı, Patik
7mm Dalış Çorabı, Patik
9mm Dalış Çorabı, Patik
Bloga dön

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

İlginizi Çekebilir