Dalış Elbisesi Türleri ve Özellikleri Neler? - Dalış Elbisesi Market

Dalış Elbisesi Türleri ve Özellikleri Neler?

Dalış Elbisesi Türleri ve Özellikleri Neler?

Dalış yapmadan önce edinmeniz gereken başlıca unsurlar bulunmaktadır. Bu unsurlardan en gerekli olanlarının başında da şüphesiz dalış kıyafetiniz gelmektedir.

Çeşitli dalış kıyafetleri arasından size ve dalışınıza en uygununu seçmek için kıyafetlerin hangi özellikleri taşıdığını bilmeniz gerekmektedir.

Dalacağınız suyun sıcaklığı, dalış yapacağınız bölgenin iklimi, özellikleri gibi pek çok etken Dalış Elbisesinin özelliğini ortaya çıkarma noktasında belirleyici hususlar barındırmaktadır.

Suda uzun süre kalabilmeniz ve herhangi bir fiziksel zarar görmemeniz için tasarlanan dalgıç kıyafeti farklı kalınlıkta, farklı türde ve renklerde bulunmaktadır.

Genel olarak alt ve üst şeklinde iki parçadan oluşan kıyafetler olabileceği gibi tek parça kıyafetler de sıkça tercih edilmektedir. Serbest dalışlarda en çok kullanılan iki parçalı kıyafetlerde üzerinize giydiğiniz başlıklı ceket ve pantolon kasık kısmında kitlenir ve bu şekilde güvenli bir birleşme sağlanmış olur.

Neopren kumaştan üretilen dalış elbiseleri, genel olarak kuru dalış elbiseleri ve ıslak dalış elbiseleri olarak ikiye ayrılmaktadır. Neopren ve naylon kullanılmadan genel olarak kumaş kullanılarak üretilen dalış elbiseleri kuru dalış elbiseleri olarak bilinmektedir.

Kuru elbise ile dalış yapmadan önce mutlaka içerisine soğuktan korunmak için içlik veya termal bir kıyafet daha giyilmelidir. Kuru elbisenin genel özelliklerinde cilt ve elbise arasında basınçlı hava mekanizmasını oluşturmak vardır böylelikle havanın basıncı, deniz suyunun basıncından daha yüksek olduğundan elbisenin içine su girmemektedir.

Soğuk bölgelerde dalış yapılırken kullanılmaktadır. Islak dalış elbiseleri ise vücudu oldukça iyi bir şekilde sarmaktadır. Neopren adı verilen küçük hava keseciklerinin kumaşa yerleştirilmesiyle oluşan malzemeden üretilmektedir. Bu hava kesecikleri ısı yalıtımı sağlar ya da suya ilk girdiğinizde içerisine su almaktadır. Su içerde kalır ve daha sonra tekrar bir su girişi olmaz.

Bloga dön

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

İlginizi Çekebilir