Dalış Elbisesi

Dalış Elbisesi

Dalış Elbisesi

Dalış Elbisesi - Dalış Elbisesi Market

Dalış elbisesi Nedir ? Ne İşe Yarar ?

Dalış elbisesi suyun etkilerine ve soğuğa karşı korunmak amacıyla giyilir. Neopren ya da kauçuk karışımından imal edilir.

1.5mm, 2mm, 3mm, 5mm, 7mm veya 9mm gibi çeşitli kalınlıklarda dalış kıyafeti olup ıslak yani wetsuit ve kuru yani dry olmak üzere ikiye ayrılır. Islak dalış elbisesi yani wetsuit ile suya girildiği zaman, elbise ile vücut arasına su dolar. İçeriye dolan bu su, vücut ısısı ile ısınarak üşümeyi önler. dalgıç kıyafeti neopren kumaş kalınlığı su sıcaklığına göre belirlenir. Doğru dalış elbisesi kalınlık seçimi için Dalış Elbisesi Kaç mm Olmalı adlı yazımızı okumak için tıklayın.

Shorty yani kısa kol kısa bacak, surf yani uzun kol uzun bacaklı, uzun kol kısa bacaklı shorty gibi, Başlıklı, Başlıksız, Tek parça, iki parça, fermuarlı, fermuarsız, açık hücreli (opencell) , jarse kumaş kaplı, smooth finish, su altı avcılığı, serbest dalış olmak üzere bir çok model ve tipte su altında ve su üstünde kullanım alanına göre bir çok dalgıç kıyafeti modeli bulunmaktadır. Dalış Elbisesi ve Türleri hakkında daha fazla bilgi için bu ilgili yazımızı bu linke tıklayarak okuyabilirsiniz.  

Su altı ve su üstünde gerçekleştireceğiniz, her türlü su sporu aktivitesi için Kadın, Erkek, Çocuk için özel olarak üretilmiş, Dalış elbisesi, dalgıç kıyafeti, sörf elbisesi, Yüzme elbisesi, kanyon kıyafeti olarak özel üretilmiş bir çok elbise bulabilirsiniz.  

Kuru dalış elbisesine göre ıslak dalış elbisesi daha meşakkatli ve zor giyilir. Dalış elbisesinin nasıl giyileceği ile ilgili detaylı bilgi almak istiyorsanız, Dalış kıyafeti nasıl giyilir adlı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.  

Kuru dalış elbisesi ise içeriye su girmediği için kuru dalış elbiseleri olarak adlandırılırlar. Isı kaybının düşük olması, soğuk sularda ve uzun süreli dalışlarda tercih edilir. Bu tür elbiselerde, vücut ile elbise arasında hava bulunur.

Neopren Dalış Elbisesi ürünlerimizi incelemek için tıklayın

Bloga dön

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

İlginizi Çekebilir